Rólunk

Rólunk

Gergely Edó

Kolozsvári szabadúszóként LIP (Life Intergration Process – Életintegrálási folyamat), fenomenológiai pszichológia és integratív állítás vezető és oktató vagyok, a dr. Wilfried Nelles, német pszichológus és terapeuta által kidolgozott módszert véve alapul. Mind az országban, mind az ország határain túl magyarul, románul és angolul vezetek képzéseket, csoportos szemináriumokat vagy egyéni konzultációkat. Ugyanakkor coachként, életvezetési tanácsadóként is dolgozom. A DGSF által is elismert család- és rendszerállítás képzést Szalachy Miklós, bécsi tanárnál végeztem (2014 – 2107). 2015 óta rendszeresen részt veszek a Nelles Institut nyári akadémiáin. 2017-2019 között elvégeztem a LIP haladó képzést.

2020 óta magyarul összesen öt LIP és fenomenológiai állítás alapképzést tartottam Kolozsváron, Csíkszeredában és Budapesten, hármat pedig románul Kolozsváron, a Nelles Institut Transylvania keretén belül, amelyet ugyancsak 2020-ban alapítottam. A írás szintén az egyik szenvedélyem, eddig kilenc könyvem és számtalan cikkem jelent meg.

Gál Mónika

Az egészségügyben dolgozom, mint fogászati asszisztens. Korábban néhány évet kórházi ápolóként dolgoztam Magyarországon. Az alternatív gyógyászat, alternatív módszerek iránti érdeklődésem, szeretetem vezetett oda, hogy egy különös véletlen folytán 2013 óta, Csíkszeredában, ahol élek ezzel kapcsolatos események, tanfolyamok szervezésében segítek. Jobbagyféltekés rajz és festő tanfolyamok, és rövid ideig Thetahealing tanfolyamok szervezésében is részt vettem. 2015-ben találkoztam Gergely Edóval és az általa vezetett családállítással. 2016 óta rendszeresen, évi 3-4 alkalommal szervezem az állítási munka és LIP szemináriumait Csíkszeredában. Míg elvonulásokat vezetett, azok szervezésébe is besegítettem.

 

 

Miron-Vilidár Vivien

2017-ben, mikor az első állításon vettem részt feltűnt, hogy a fenomenológiai állításban és a fotozásaban van valami közös: mindkettő a valósággal dolgozik. A fotózás megpróbálja rögzíteni azt (még akkor is ha kreált valóságról van szó), s a rögzített képet meg lehet tekinteni, be lehet fogadni, míg az állítás megjeleníti a valóságot, hogy pőrén rá lehessen látni, ami pedig hat ránk, megváltoztat bennünket. S miért ez az analógia a fotográfia és az állítás között? Alkotó és alkalmazott fotográfus vagyok, ezen kívül minden érdekel, ami vizuálisan, képeken keresztül kommunikál. Tanítottam művészet- és fotográfia történetet, kommunikációs szakemberként is dolgoztam/dolgozok. Jelenleg doktori hallgató vagyok Antropológia szakon. Amikor Gergely Edóra és a Nelles Institute-ra gondolok, a szolgálat szó jut eszembe. Több dologgal is foglalkozom, mikor dolgozok neki/nekik: kommunikálok a jelentkezőkkel, Nelles Institute Transylvania Instagram-ját menedzselem, bevásárolok, kávét főzök, ha szükséges, székeket rendezek a teremben, beengedem az embereket, könyvborítót tervezek, és ha kérik, fotózok. Röviden: Edó asszisztense vagyok. Idén nagy örömmel elvégeztem a LIP alapképzést és még nagyobb örömmel vetem bele magam a főképzésbe és az Életbe. Végezetül kíváncsian szemlélem, hogyan és hol találkozik bennem a fotográfia és a fenomenológiai állítás.

Honlap: https://www.milivien.com