Koncepció

Koncepció

Mivel mind a magyar, mind a román nyelvterületen igény mutatkozott a LIP, az Élet Integrálási Folyamat mélyebb megismerésére, akár önismereti, akár szakmai célból, 2020 őszén elindítottam az első LIP, Élet Integrálási Folyamat – fenomenológiai pszichológia és integratív állítás alapképzést Kolozsváron. Ezt követte a 2021 áprilisában elindított csíkszeredai, majd a budapesti képzés. Összesen 5 alapképzés futott ki eddig. A németül tudók a nálam elvégzett alapképzés után jelentkezhetnek akár a németoszági Nelles Institut haladó képzésére is.

A következő alapképzés Budapesten indul:  2024, április 5 – 8, majd Kolozsváron: 2024, május 17 – 20.

Az alapképzésnek nincs előfeltétele. A képzésen tapasztaltak, tanultak hasznosíthatók mind a hétköznapi, mind a szakmai életben, bármilyen szakmát is gyakoroljon, vagy pozíciót is töltsön be az érdeklődő. Nyitott mindenki számára, akit érdekel a fenomenológiai pszichológia, a spirituális állítási munka, a különféle tudatszintek elméleti és tapasztalati ismerete, az önismeret. Kiegészítheti azon tanácsadók, pszichológusok és különféle terápiás szakemberek munkáját, akik számára a „régi” út már nem járható vagy már nem elég, és tovább szeretnének növekedni a fenomenológiai munka irányába.

Jelenleg zajlik az első magyar nyelvű haladó képzés megosztott helyszínnel, Kolozsváron a Vallásszabadság háza, Nagyváradon a Posticum ad otthont a 23 fővel, 5 vendégelőadóval zajló képzésnek. A főképzés vendégdocensei: Dr. Wilfried Nelles, Malte Nelles, Thomas Geßner, Bettina Schneebeli, Ruedi Eggerschwiler.

A haladó képzés két éves időkeretben zajlik, 35 napot foglal magában, aminek a felbontása 28 nap képzés nap és egy egy hetes, mindenki számára nyitott nyári akadémia. A főképzésen részvétel előfeltétele az alapképzés elvégzése. A Wilfried Nelles és Malte Nelles magyarországi vagy erdélyi nyitott szemináriumain való részvétel kiválthat egy-egy alapképzés modult.

Amennyiben a Wilfried Nelles és Malte Nelles által tartott szemináriumok és képzések érdekelnek, további információt az időpontokról, helyszínekről és árakról itt találsz: www.nellesinstitut.de

Az alapképzést elvégzők LIP alapképzés tanúsítványt kapnak a németországi Nelles Instituttól. A haladó képzést elvégzők elismertethetik a Németországi Családállítók és Rendszerállítók Egyesületével a diplomájukat. Ehhez lásd az elismertetéshez szükséges kritériumokat: (DGfS) Deutschen Gesellschaft für Systemaufstellungen (DGfS)