Koncepció

Koncepció

Mivel mind a magyar, mind a román nyelvterületen igény mutatkozott a LIP, az Élet Integrálási Folyamat mélyebb megismerésére, akár önismereti, akár szakmai célból, 2020 őszén elindítottam az első LIP, Élet Integrálási Folyamat – fenomenológiai pszichológia és integratív állítás alapképzést.

Az alapképzésnek nincs előfeltétele. A képzésen tapasztaltak, tanultak hasznosíthatók mind a hétköznapi, mind a szakmai életben, bármilyen szakmát is gyakoroljon, vagy pozíciót is töltsön be az érdeklődő. Nyitott mindenki számára, akit érdekel a fenomenológiai pszichológia, a spirituális állítási munka, a különféle tudatszintek elméleti és tapasztalati ismerete, az önismeret. Kiegészítheti azon tanácsadók, pszichológusok és különféle terápiás szakemberek munkáját, akik számára a „régi” út már nem járható vagy már nem elég, és tovább szeretnének növekedni a fenomenológiai munka irányába.

Jelenlegi feltevéseim alapján két-három alapképzés résztvevőiből áll össze egy két éves haladó képzésre való csoport (15-20 fő). A németül tudók a nálam elvégzett alapképzés után jelentkezhetnek akár a németoszági Nelles Institut haladó képzésére is.

A haladó képzés két éves időkeretben zajlik, 35 napot foglal magában, aminek a felbontása 28 nap képzés nap és egy egy hetes nyári tábor. Elképzeléseink szerint a haladó képzésen mind Wilfried Nelles, mind Malte Nelles vezet egy-egy  szemináriumot, és ha lehetséges lesz, a németországi Nelles Institut más vendégdocensei is, amelyeket a haladó képzés részeként, azonban mindenki számára nyílt napokként fogunk meghirdetni.

Amennyiben a Wilfried Nelles és Malte Nelles által tartott szemináriumok és képzések érdekelnek, további információt az időpontokról, helyszínekről és árakról itt találsz: www.nellesinstitut.de

Az alapképzést elvégzők LIP alapképzés tanúsítványt kapnak a németországi Nelles Instituttól. A haladó képzést elvégzők elismertethetik a Németországi Családállítók és Rendszerállítók Egyesületével a diplomájukat. Ehhez lásd az elismertetéshez szükséges kritériumokat: (DGfS) Deutschen Gesellschaft für Systemaufstellungen (DGfS)